Omgeving

B&B Hof van Dorth staat in Kring van Dorth, een buurtschap bij het landelijke Harfsen, een klein dorpje vlakbij Lochem (Gelderland). Met steden als Deventer en Zutphen binnen handbereik is dit een veelzijdige streek waar veel te ontdekken valt!

Wees welkom en geniet. 

Ideaal voor fietsers en wandelaars
Vanuit Hof van Dorth kunt u fietsend of wandelend genieten van het Achterhoekse coulissen landschap. De omgeving leent zich prima voor een wandel- of fietstocht door de bossen, over zandpaadjes en langs boomrijke lanen.
In de B&B liggen diverse beschreven fietstochten met vertrek vanuit de B&B voor u klaar.  Van een ommetje voor een avondfietstochtje tot dagvullende fietstochten.
Wij zitten tussen diverse knooppunten in – als u 1 of 2 km fietst bent u bij een knooppunt alwaar u zelf te bepalen routes kunt oppakken.

In de B&B liggen diverse routebeschrijvingen en kaarten voor gebruik.

Voor golfers
De Lochemse Golf & Country club de Graafschap ligt op 14 km bij ons vandaan, met een kwartiertje in de auto bent u er. Als gastspeler bent u van harte welkom.

Voor cultuurliefhebbers
Deventer
 is een van de oudste steden van Nederland en was ooit een bloeiende handelsplaats. Bekend van jaarlijkse evenementen als het Dickens festijn, Deventer op Stelten en de grootste boekenmarkt van Europa. Maar natuurlijk vooral als Hanzestad (oude handelsstad), met een levendige binnenstad, mooie uitkijkjes over de IJssel en historische bezienswaardigheden. Het oudste stenen huis, Museum de Waag of beklim de trappen van de van de imposante 15e-eeuwse Lebuinuskerk

Zutphen is ook een Hanzestad met een rijke geschiedenis. De oude straten en pandjes, de stadsmuur, de hofjes en de torens die uitkijken over de stad ademen samen meer dan 1700 jaar historie. Breng een bezoek aan de unieke bibliotheek in de Broederenkerk, ontdek de leuke winkeltjes of bekijk de stad eens op een andere manier en laat je met een fluisterboot door de grachten leiden.

Lochem e.o. Lochem heeft al sinds 1233 stadsrechten, maar heeft haar gemoedelijke karakter nog altijd niet verloren. Kuier door de smalle middeleeuwse straatjes, geniet van een drankje op het terras of maak een vaartocht over de rivier de Berkel. Ook in de elf dorpen die tot de gemeente Lochem behoren, valt genoeg te beleven. Zo huisvest Gorssel de grootste Nederlandse collectie modern realistische kunst in museum MORE en mag een bezoek aan de kastelen Hackfort, Ruurlo of het Huis Verwolde in Laren (Gld) niet op je to-do-lijstje ontbreken.